Gotosweden – Sverige på riktigt!

Det här var kul, fast jag var väldigt motsträvig till en början. Först ringde Jonna Lauhage och jag ville inte gärna lyssna. Ännu en turistresesajt…puh, tänkte jag först. Bara pengar som ska ut! Nyttan?? Men så kom hon i dag och presenterade Gotosweden, www.gotosweden.se. Och till min stora förvåning gillade jag vad jag såg! Sajten var enkel och rakt på, inga störande flådiga dimmiga bilder, inga halvsuddiga närbilder, ingen jobbig intro utan bara informativ, funktionell och helt utan reklam och banners. Men vad skönt! Och heltäckande över Sverige ska den göras, i stort som i smått. Ja, även vi är ju onekligen en del av Sverige. Join the Revolution som det stod på hennes visitkort. Turistsajtrevolution!

Nu ska sajten byggas upp och Jonna Lauhage reser runt och säljer in och jag tror att det kommer att gå bra. Vi hänger med! Ekomuseum Bergslagen ska ha en plats här, fast det hade jag då verkligen inte tänkt till en början, nej minsann – men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. Vi börjar så smått och sen med tiden kanske alla våra platser kan vara med var och en för sig.

Tanken är i princip densamma som Järnrutten fast väldigt mycket mer utbyggd och med en massa fina funktioner som inte vi har. Järnrutten håller vi (som ni vet) på med att uppdatera just nu och göra lite mer grafiskt renare i formen dessutom. Men den handlar bara om en del av Bergslagen förstås och mest om platser som är lite udda och smått unika där man har en chans att få stöta på en och annan eldsjäl, som hängivet jobbar med sin lokala historia…sånt behövs också.

4 tankar kring ”Gotosweden – Sverige på riktigt!

 1. tomas

  Hej,
  du vet väl att ägaren till det här redan har kursat en gång med just denna sida och nu är stämd, många små bolag förlorade pengar återigen på denna man.
  då hette bolaget gotoscandinavia men såldes lägligt två veckor innan till hans granne, läge för att varna gällande det här. inte första gången han gör en vurpa heller utan har tidigare lurat turistnäringen grovt.

  Svara
  1. Christina Lindeqvist

   Intressant information! Men kostnaden för att vara med är inte stor och man bestämmer ju själv om man vill vara med eller ej. Ingen måste! Jag säger vanligen konsekvent nej till allt sånt här, men det här var ett roligt sätt att synas på. Jag gillade sajten och hoppas att det denna gång går bättre!

   Svara
 2. tomas

  Håller med dig där att det är upp till var och en, gotosweden är nu återigen på obestånd med konkursansökan inlämnad bla och jag hoppas inte för många blivit lurade denna gång.
  Lycka till!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *