Våra böcker

 

Ekomuseum har en egen liten bokutgivning som säljs direkt från kansliet men även på Bokus. Vi säljer ibland också andra böcker av allmänt intresse som vi tycker passar in i vår verksamhet. Välkommen att beställa!

 

Geologibok_OMSLAG_final_161102.indd

Krasch, bom, bang – en bok om berg och stenar.

Text: Bisse Falk, illustrationer & layout: Jenny Findahl

 

Berg och stenar är något av det mest fascinerande som finns i vår natur. Tänk, de bildades för miljontals år sedan. En svindlande tanke. Att just Ekomuseum Bergslagen ger ut en bok om geologi känns väldigt naturligt, då några av världens mineralrikaste områden finns just i Bergslagen. Varför just här? Ja, det får du reda på i boken.

Pris: 219 kr + porto    

 

 

EkomuseumGuidebok

Guideboken – Slutsåld

Om järn och människor –  och Ekomuseum Bergslagens då 61 besöksmål. Ny guidebok planeras att ges ut under 2020, den här är inaktuell, då nya besöksmål tillkommit sedan den trycktes. Därav sänkt pris.

Ekomuseum Bergslagen berättar i landskapet
Av Christina Lindeqvist och Britt-Marie Hägerman

 

I Bergslagen har järnhanteringen i drygt tvåtusen år haft en stark position. Genom Ekomuseum Bergslagen förvaltas kulturarvet med stolthet, här finns allting på sin ursprungliga plats. Landskapet och människorna är ekomuseet. Boken är en guidebok till Bergslagen och Ekomuseums då 61 besöksmål. Sedan boken trycktes har fler besöksmål tillkommit, därav det sänkta priset. Boken är dock fortfarande en utmärkt berättelse om Bergslagens historia och kultur.

Pris: 100 75 kr + porto    

 

Of man and iron

Of Man And Iron- Guidebook

Ekomuseum Bergslagens guidebok – Engelska
Av Christina Lindeqvist och Britt-Marie Hägerman

 

I Bergslagen har järnhanteringen i drygt tvåtusen år haft en stark position. Genom Ekomuseum Bergslagen förvaltas kulturarvet med stolthet, här finns allting på sin ursprungliga plats. Landskapet och människorna är ekomuseet. Boken är en guidebok till Bergslagen och Ekomuseums då 61 besöksmål.
Då boken är inaktuell på grund av/tack vare att fler besöksmål tillkommit är priset sänkt.

Pris: 100 75 kr + porto

 

Järn Ladies

Järnladies

Från arvtagerskan till kolarhustrun
Av Christina Lindeqvist och Jenny Findahl

 

 

Det handlar om arvtagerskor, änkor, brukspatronessor, husjungfrur, mjölkerskor, kolarhustrur, författare, konstnärer och några till. I den här boken får 27 Järnladies från Bergslagen kliva fram och berätta sin historia – från 1500-talet till 1900-talet.

Pris: 150 kr + porto

 

Älskade Mathilda

Älskade Mathilda

100 brev om kärlek, slit och nöd
Av Birgit Hirdman Rørslett
Redaktör: Christina Lindeqvist

 

Brev mellan äkta paret Lars och Mathilda från slutet av 1800-talet varvas med faktatexter. Brev om hopp och drömmar trots dåtidens hårda livsvillkor i Bergslagen.

Pris: 150 kr + porto

 

Från berg till spik

Från berg till spik

Från berg till spik – Ett fåtal kvar!

Om spikens långa vandring från gruva till smedja
Av Christina Lindeqvist och Jenny Findahl

 

Ekomuseum Bergslagens järnskola för barn – i den här boken får du veta hur man gjorde spik förr i tiden – innan det fanns elektricitet och grävmaskiner. Men först måste man hitta järnmalmen någonstans i berget…

Pris: 80 kr + porto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail