”Bröd i Bergslagen” tuffar på

Eva Långberg till vänster och Birgitta Berg till höger, båda ABF:are. Vi inleder snart styrgruppsmötet för projektet "Bröd i Bergslagen". Fotat med min iPhone, den är väldigt praktisk!

Eva Långberg till vänster och Birgitta Berg till höger, båda ABF:are. Vi inleder snart styrgruppsmötet för projektet "Bröd i Bergslagen". Fotat med min iPhone, den är väldigt praktisk!

Så var det dags för ett styrgruppsmöte igen. Idag höll vi till i nya ABF-huset mitt i Ludvika. Projektledaren Eva Långberg är en sann entusiast och hon har haft det snärjigt med att informera föreningar om projektet. Dessutom har hon satt igång med cirklar lite här och var med syfte att utbilda handledare som sen i sin tur ska arbeta med bröd och bakning i cirkelform. Det snurrar runt i cirkel alltså. Det hela känns väldigt sympatiskt och vi sa att det också är viktigt att fördela resurserna jämnt över vårt stora område och att tänka på nyttan – detta trevliga ord! Nyttoaspekten är viktig för oss. Eva har lagt upp fina planer framöver. Jag ska följa henne i spåren till några platser. En dag ska vi upp till Säfsen och en annan dag ska vi ner till Ramnäs i Surahammar, där man visat stort intresse, vilket gladde mig mycket! Vi saknar ju Surahammar i styrelsen men de finns ju kvar som stiftarkommun. Ramnäs är en spännande plats med kanal, valsverk och två vackra herrgårdar, en på vardera sidan Strömsholms kanal. Den platsen kan man skriva mycket om….Vi ska även en sväng till Västanfors igen och sen hoppas vi på bakstugan i Ängelsberg och på Karlbergs hembygdsgård i Norberg med flera. Vi pratade även om en stor Brödfestival men helst först till sommaren 2012. Vi måste bli lite varma i kläderna först. Men  några mindre lokala Bröddagar vill vi göra nu i sommar. Alltså bröd…..det är nåt magiskt med det, bara doften av nybakat bröd och snålvattnet börjar rinna….mmm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *