Tips på en duktig smed!

Träffade på en sådan förnämlig smed i lördags på Norrbärke hembygdsgård, han smidde denna dag i smedjan som ligger bredvid pärthyveln.

Smeden heter Joakim Frost och han var faktiskt med oss på en tur när vi körde runt i Ekomuseum med Sme’bussen sommaren 2004. Då hade han just börjat med smide. Det var en rolig tid, vi hade fältässjor med oss och stod på torg och skolgårdar. Inte så att vi kunde smida, absolut inte! Men tillräckligt för att låta barn prova på att göra enkla krokar.

Joakim Frost har utvecklats mycket de här åren, hans har ett alldeles naturligt sinne för form och hantverk, det syns lång väg, han har egna fina linjer och detaljer och en fallenhet för smidet. Jag har sett hans saker förr och han är en naturbegåvning. Nog ska han göra mästarprovet nån gång! Jo, han funderar. Han håller till i ett garage till vardags, men kan inte leva på smidet, nej han jobbar extra som många konsthantverkare gör.

Jag köpte tre krokar av honom på direkten! En något udda form med sin kula och fina i all sin enkelhet, vackert smidda. De ska upp till huset i Jämtland och sitta på verandan, där ska regnrocken hänga. Och kvasten.

Här är hans enkla och snygga hemsida: smedjafrost.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *