Höstmarknad i Åre

Åredalen öppnade sig med vackra höstfärger och inget regn! Vi var några stycken som for dit i går och nog hade vi tur när vi var på den traditionella höstmarknaden tillsammans med 50 000 andra. Herregud vad folk det är i Åre! Men det är hur trivsamt som helst ändå, folk är trevliga i trängseln och det är en skön blandning av norrmän, stockholmare och jämtar. En graffittimålare hade fått i uppdrag att förse ett antal vita plastbalar med konst som skulle stötta mjölkbönderna i Åre, ja i hela Jämtland! ICA-handlaren i Åre betalar mer för mjölken helt frivilligt bara för att inte kossorna ska försvinna från bygden! Bra!!!

Klart Åre nu håller sig med en Deli-krog också, precis som på Söder i Stockholm som har sin Urban Deli där alla hippa typer träffas och myser. Nu finns det en liknande krog/butik i Gamla Brandstationen i Åre, lika mysigt där. Alldeles nyöppnat var det och nåt med Deli hette det också. Där muggade vi i alla fall i oss en god lunchtallrik. Bra start på marknadsäventyret. Sen blev det som vanligt goda ostar och en massa fin choklad, sånt som slinker ner lätt som en plätt.

Och Lundhags i Järpen hade storrea, där spenderade vi naturligtvis lite tid också…. det är mycket att göra här i Jämtland som ni förstår. Och minsann skiner inte solen idag över Revsundssjön? Joo – och Ammerön blossar i höstfärger. Det här artar sig bra. Nu ska trädgården få sig en rejäl omgång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *