Ett ras vid Flogbergets besöksgruva

 

I vintras hände det. Ett ras vid Flogberget inträffade och  drog med sig bergbitar rakt ner  där visningar görs varje sommar. Vilken tur att det hände på vintern och inte under visningssäsong. Berg är inte så ”bergsäkert” som man kan tro. Därför är det ju också så otroligt viktigt med de så kallade skrotningarna. På Flogberget har det alltid ”skrotats” inför säsong, men inför förra säsongen blev det inte av. Jag vet inte om raset beror på det, det finns alltid risk för ras vid en gruva, eller hur? Flogbergets gruva är ett av flaggskeppen i Ekomuseum Bergslagen. Välbesökt med regelbundna populära visningar och inte minst för barn och det dramatiserade Flogbergspelet. Sedan invigning av besöksgruvan för sådär trettio år sedan har mycket tid, kraft och medel lagts på att göra gruvan attraktiv, tillgänglig och säker. Och det är verkligen en fin plats att besöka. Naturen är vidunderlig och inspirerar fantasin. Just nu blommar blåsipporna, vinden susar i granarna och fåglarna kvittrar som besatta.

I sommar kommer alla planerade aktiviteter, visningar och spel att ställas in till förmån för arbete för ökad säkerhet. Men till sommaren 2018 är man igång igen. Välkommen då.

 

 

 

 

 

1 tanke kring ”Ett ras vid Flogbergets besöksgruva

 1. Anonym

  Hej Anna!

  Har drabbats av lunginflammation 2 (1) gånger nu på våren och går för andra gången på antibiotika.

  Har varit trött och dålig att kolla hotmail.

  Oroväckande att Flogberget varit instabilt. Vet ju att det speciellt vid gruvan med stämplingarna är mycket knepig. Tycker att man borde se över det oavslutade programmet om det nu ska vara avstängt. Du får höra av dig om du vill ha hjälp med det.

  Hälsningar

  Örjan

  070 – 597 55 44 (mitt enda telefonnummer numera)

  ________________________________

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *