Ekobladets olika faser

Nu är det hög tid att sätta fart med sista Ekobladet för året – denna förträffliga tryckta produkt, som har funnits åtminstone sen 1991 och som kommit ut med fyra nummer per år sen dess. Den var som en mindre tidskrift i början, blev mer som ett nyhetsbrev på slutet, som en samling blogginlägg typ. Den har tryckts och distribuerats per post till folks brevlådor och delats ut på diverse ställen i ekomuseet. Den har alltid varit gratis med texter som varit avsedda att knyta ihop hela säcken Ekomuseum Bergslagen. Den är registrerad som en tidskrift och pliktexemplar skickas till KB (Kungliga Biblioteket) som arkiverar för framtiden. På sikt skulle den kunna utvecklas…..hm.

Men nu har vi fattat ett beslut i styrelsen! Jag ska förklara.

Vi sparar mycket pengar om vi slutar trycka och distribuera med post. Det är pengar som kan läggas på annat istället, exempelvis v a n d r i n g s f o l d r a r  till alla platser. Så är tanken. Alltså trycker vi det sista Ekobladet nu i november för utskick i början av december!! Hur känns det? Jag tror att det går bra. Jag ska därefter fortsätta att göra Ekoblad men bara i digital form och den kommer ni att kunna läsa som en pdf på hemsidan framöver, www.ekomuseum.se där alla Ekoblad finns från senare år. En pdf kan man också skriva ut om man vill. Ni som vill ha den per epost kan få det. Skicka ett meddelande till: info@ekomuseum.se  i så fall.

Ekomuseums blogg som ligger på hemsidan tar över mer och mer av den korta informationen. Jag föreställer mig att det digitala Ekobladet i fortsättningen blir lite mer textrik kanske? Det finns ju ingen direkt begränsning till fyra sidor längre. Den kan ju även utvecklas till en mer matig digital skrift?? Om ekomuseala spörsmål? Kanske kan den tryckas igen och få en prislapp på sig? En vänförening kunde bildas…Ja, allt sånt får tiden utvisa, men en fas är över och en ny tar sin början, dessa underbara förändringar i livet där inget någonsin står stilla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *