Brödmässa lördag 12 maj i Smedjebacken

Nu kommande lördag är det Brödmässa på Norrbärke hembygdsgård i Smedjebacken, man kan nog säga att det är kulmen på projektet Bröd i Bergslagen, som vi har tillsammans med ABF i Ludvika-Smedjebacken. Projektledaren Eva Långberg har jobbat stenhårt för mässan. Hon har lagt upp hela programmet och dragit ihop folk, en sannare entusiast får man leta efter!

Brödmässan börjar redan kl 10.30 då ordföranden i kulturnämnden Thomas Björnhager inviger en utställning i Skolmuseet om Spisbrödfabriken i Smedjebacken samt en annan om projektet Bröd i Bergslagen. Det är för övrigt ett digert program med många aktiviteter inplanerade. Det är marknad med allt möjligt runt bröd och bakning till salu, allt från bakdukar, brödnaggar, förkläden till olika mjöler, goda pålägg och diverse brödsorter och mycket mera! Det blir flera visningar av de olika husen med trevliga guider som Britt-Marie Hägerman, Tage Hägerman och Kristina Bjerndal. Man får även prova på att baka själv i vedeldad ugn, bakstugan håller igång hela dan.

Och goda chanser finns att träffa på Manfred Enoksson, suverän surdegsmästare från Saltå Kvarn i Järna. Han kör tre entimmeskurser i surdegsbakning denna dag både för nybörjare och surdegsnördar. Obs! Föranmälan krävs. ABF tar emot anmälningar på 0240-180 60 eller på epost: info@dalafinnmark.abf.se

Ni hittar dit genom att följa Kyrkogatan från hamnområdet. En bit efter kyrkan ligger hembygdsgården. Där kommer det att dofta av bröd säkert ända till hamnen, så egentligen är det bara att följa ert väderkorn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *